Efterspørger DR og TV 2 stort set de samme dramaserier?

’Future TV Insight’ lyttede med, da DR og TV 2 præcist definerede de dramaserier, de ønsker realiseret på skærmene. Det skete under en session på Copenhagen TV Festival, der var arrangeret af Producentforeningen

DR og TV 2 søger lokalt forankrede, relevante danske historier i stort alle genrer til 2024-25, afslørede de på ‘Copenhagen TV Festival’.

De to pubcastere driver som bekendt hver deres streamingplatform – DRTV og TV 2 Play – samt  tilsammen 10 tv-kanaler. Sidstnævnte tiltrækker en share på ca. 80 procent af al lineær sening.

”Vi søger de store søndag aften-serier og de mere off-beat serier, eksempelvis ’Orkestret’ samt historier, der samler hele familien foran skærmene, herunder julekalenderen,” sagde DR’s drama- og udviklingschef, Henriette Marienlund.

Henriette Marienlund, DR

Det ligger fast, at alle DR serier skal være underholdende, medrivende med en god historie, der har en årsag. Uden en årsag kommer den ikke på DR.

“Det ideelle drama har dét, og så skaber det også samtaler på tværs om dansk liv og samfundet.”

DR drama søger ikke decideret ungdomsdramatik som specifik genre. Det er et simpelt fravalg; man fokuserer på andet. Pubcasteren er ikke krimitosset, men udelukker det ikke.

“Vi vil gerne have krimiserier, og vi har projekter under udvikling, men du vil ikke se os sprøjte krimier ud, for der er andre historier, der skal fortælles,” sagde Henriette Marienlund.

Kommende DR-titler demonstrerer betydelig bredde i valg af genrer og arena, herunder anden sæson af det sprudlende erhvervsdrama, ’Carmen Curlers’, og det nye langt mere dystre fængselsdrama, ’Huset’.

”Du vil ikke se os sprøjte krimier ud, for der er andre historier, der skal fortælles,” sagde Henriette Marienlund.

TV 2-koncernen producerer for tiden otte forskellige dramaserier om året, der passer til de forskellige kanalbrands, men man forventer at være oppe på 10-11 dramaer i 2024, sagde fiktionschef Mette Nelund, TV 2. Hun var godt nok på scenen kun 24 timer, før TV 2 bebudede en større generel sparerunde i lyset af udsigten til lavere annonceindtægter.

Men nogle dage senere præciserede adm. direktør Anne Engdal Stig Christensen dog, at TV 2 ikke har tænkt sig at skære ned på fiktion. Der skal fortsat produceres omkring 10 tv-serier om året, selvom det kan variere fra år til år.

Mette Nelund, TV 2

“Vi skal fortælle stærke historier, der har udsyn, relevans, viser karakterer med tydelig vilje, plan og problem, og som appellerer bredt med rødder i hele Danmark,” sagde Mette Nelund, der understregede TV 2 gerne ser fortællinger, der bevæger sig ind i arenaer, man ikke før har været i.

”Redaktionel sparring med internationale samarbejdspartnere er ofte med til at styrke udsyn og kvalitet,” sagde Mette Nelund. 

Mette Nelund benyttede lejligheden til at gentage ambitionen om at øge mængden af internationale co-produktioner.

“Vi vil gerne have flere co-produktioner, som kan appellere bredt i Danmark, og som har en tydelig dansk vinkel og forankring. Ud over at det kan være en vigtig finansieringsmulighed viser vores erfaringer, at den redaktionelle sparring med internationale samarbejdspartnere ofte er med til at styrke udsynet og kvaliteten af historierne.”

TV 2 Play og flow-kanalerne frister med disse titler i efteråret 2023 og 2024:

’Dark Horse’ (Monolit Film), ‘Graverne’ (Nordisk Film Series), ‘Oxen’ (SF Studios), ‘Minkavlerne’, sæson 4 (Straight Outta Assens), ‘Anker’ (Pipeline Production), og ‘Badehotellet’, sæson 10 (SF Studios, Nitrat Film og Thorsboe & Lundblad)

Tilmeld dig kommentarsporet
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også