Hvad vil BBC’s kreative muskler på det nordiske marked?

BBC opkøbte i juni det danske produktionsselskab STV med base i Danmark og kontor i Sverige og Norge. Nu er de tre STV brands omdøbt til ’BBC Studios Nordic Productions.’

Opkøbet skete i regi af broadcasterens kommercielle produktionsselskab BBC Studios, der også står bag den nyligt lanceret tv-kanal BBC Nordic. Direktør Daniel Svarts fortsætter i selskabet og refererer til Jan Salling, leder af BBC Studios Nordic.

Men hvad skal BBC’s kreative muskler på det nordiske marked? Jan Salling uddybede for nylig selskabets overvejelser for C21Media.

Jan Salling, chef for BBC Studios Nordics

”Det var altid en ambition at rykke ind i produktion i Norden, når mulighed og timing var rigtig. At blive en uafhængig lokal producent i Skandinavien er del af vores vækststrategi. Det er det naturlige skridt efter flere års med licensering af formater og co-produktion med Banijay og andre,” sagde Jan Salling, chef for BBC Studios Nordics.

STV har med basen i København haft en track-record med udvikling af en mangfoldighed af factual entertainment formater, herunder ’Over grænsen’ til DR Ultra, ’80 dage til sommerhus’ til DR1 ’Skrub af skat’ til TV 2 Denmark, ’Fede Forhold’ til  DR1.  ’Når mænd slår kvinder ihjel’. DR1, ‘Forelsket i en morder’, Discovery, ’Mændenes maddyst’, TVSyd, ’Plastikdronningen siger farvel’ til DR3 og ‘Homohelbredelsen’ til DR.

BBC Studios Nordic får nu ”boots on the ground”, så at sige; et team af erfarne producere i Norden, hvilket åbner mulighed for at engagere sig i bredere kreative samtaler på tværs af alle genrer og agere på den voksende appetit på indhold i regionen.

”Når vi kan være mere proaktive, kan vi opdyrke ​​endnu mere nordisk indhold og formater til eksport uden for Norden. Det sikrer Norden en position som kreativt hot spot for originalt indhold af høj kvalitet til gavn for alle nordiske aktører,” sagde Jan Salling.

I første omgang er fokus på uscriptede formater. Det nye BBC Studios Nordic Productions har bred erfaring inden for den genre, men BBCs track-record inden for drama er som bekendt usædvanlig stærk.

“BBC Studios er førende i verden inden for scripted, og vi mener, at der er en voksende appetit på dette også i Norden.”

Behov for at genopfinde forretningen

Når Jan Salling betragter de fire lande, ser han et marked med et presserende behov for at genopfinde sig selv for at imødekomme regionale og globale udfordringer. De udfordringer vil sandsynligvis tvinge både producenter og tv-selskaber/streamere til at udforske nye veje for fortsat at kunne levere høj kvalitet, nu på begrænsede budgetter.

“Vi har tillid til vækst på det nordiske marked og til teamet hos BBC Studios Nordic Productions. Og tillid til at BBC Studios globale netværk vil hjælpe dem med at blomstre på lokal og global skala,” sagde Jan Salling til C21.

BBC Studios Nordics licenserer eller co-producerer i øjeblikket Dancing with the Stars og Bake Off i alle fire territorier og er også begyndt at co-producere Top Gear i Finland. En lokal version af Demenskoret er undervejs i både Norge og Danmark. Derudover har selskabet netop licenseret sæson 31 og 32 af Antiques Road Show til SVT i Sverige.

3-4 andre co-produktioner vil blive annonceret snart.

Tilmeld dig kommentarsporet
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også