Netflix gør status på nordiske ambitioner og behovet for originals

Læsetid ca.: 3 min

Indholdsstrategien hos Netflix har udviklet sig de senere år, også i de nordiske lande, sagde den nordiske indholdsdirektør, Jenny Stjernströmer Björk, Netflix, da hun for nylig stod på scenen til ‘CPH Future TV 2023’ konferencen i Industrien Hus.

Jenny Stjernströmer Björk | Vice President Nordic Content at Netflix

Netflix har flyttet sig de seneste 4-5 år, og streamerens programstrategi har ændret sig fra de tidlige år, hvor det primære mål var at fremskaffe film og serier med en global rækkevidde.

“I dag er det en bonus, hvis en serie også gør det godt i andre lande og andre markeder, men det er ikke et must. Lokale historier, der giver genlyd og har gennemslagskraft lokalt, er de vigtigste. Historierne skal være specifikke og relevante for abonnenterne,” sagde Jenny Stjernströmer Björk.

Senere i år lancerer Netflix endnu en nordisk original, filmatiseringen af ‘Ehrengard’, der var et af Karen Blixens sidste værker. Spillefilmen er instrueret af Bille August.

“Vi vil både udvikle originals og indgå i produktioner i alle kombinationer for at få realiseret historier,” sagde Stjernströmer Björk og bekræftede, at Netflix er godt tilfreds med de tidligere co-finansierede projekter, der involverer etablerede tv-selskaber, for eksempel DR (Borgen) og TV 2 (Rita).

Jenny Stjernströmer Björk sagde også, at Netflix vil investere i fiktion på alle tænkelige måder, og producenterne kan komme til Netflix på et hvilket som helst trin af processen.

”Vi er interesserede i at man pitcher programmer til os. Send mig en e-mail,” lød det friskt fra Jenny Stjernströmer Björk. Hun opmuntrer generelt til al nordisk produktion, samtidig med at hun var utryg ved udsigterne til en dansk kulturafgift. Hun talte dog, før medieforliget var indgået.

Af tidligere danske Netflix produktioner eller co-produktioner kan nævnes Kastanjemanden, Kriger, Borgen – Power & Glory, Skruk, The Rain, Loving adults, Toscana, A Beatiful Life, The shadow in my eye, Nisser, Chosen, Copenhagen Cowboy og andre.

Tilmeld dig kommentarsporet
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments