Nu bliver TV4 og C More til én – TV4 Play

Fusionen af Telias to tv-ben – C More og TV4-kanalerne – til ét primært brand, TV4 Play, er i fuld gang på det svenske mediemarked.

Fusionen, der for alvor kunne ses i midten af august, har flere konsekvenser og én er, at TV4’s kanal- og indholdsdirektør Fredrik Arefalk nu træder frem som en helt central figur i den svenske og nordiske tv-branche.

Han er det centrale punkt, der skal udvikle fremtidigt indhold under én platform – TV4 Play. Arefalks opgave at samle alt indhold på TV4 Play og kombinere alt fra nyheder og underholdning til lokalt drama og sport ét sted.

Helt generelt så kæmper hele tv-branchen med at tiltrække unge seere og med en tårnhøj gennemsnitlig seerprofil. Det anerkender Frederik Arefalk, men han vurderer, at TV4 Play er tilstrækkelig attraktiv for unge under 30 år.

“I overgangen fra lineær til digital tror jeg, at alle tv-stationer deler udfordringer med at fastholde den nødvendige rækkevidde i de unge målgrupper. Men vi ligger godt til, da vi har mange titler, der er meget populære i de yngre segmenter, og deres forbrug ligger allerede hovedsageligt på TV4 Play,” sagde Arefalk, der har delt sine overvejelser med fagmediet C21Media.

”Vores styrke overfor de globale streamere er svensk indhold med bred appel,” siger Fredrik Arefalk.

TV4 Plays programudbud vil rumme alle klassiske genrer, men fiktion (og sport) tegner som oftest den skarpeste profil.

”TV4 Play vil gå efter færre, men bedre titler. Vores styrke overfor de globale streamere er som altid, at vi leverer svensk indhold med bred appel.”

TV4 Play’s højdepunkter i fiktion i 2023 inkluderer den nye original ‘Evil’ produceret af SF Studios, der er baseret på Jan Guillous bestseller. Der er også den meget ambitiøse dramaserie, Estonia, om færgekatastrofen i 1994. Serien kommer fra den finske producent Fisher King og co-producent Kärnfilm Sverige. Også i efterårsplanen ses en ny sæson af komedieserie Solsidan, plus 2. sæson af familieserien Ture Sventon og serien Heartbeats.  Op til jul får krimielskerne forhåndsadgang til den nyeste Beck-film.

TV4 Play lancerer 14 dramaer i år, men det tal falder altså i 2024. Fredrik Arefalk kan ikke dele en fuld TV4 Play-plan for 2024 og 2025 på nuværende tidspunkt.

“Vi har meget på vej de kommende to år, og vi har selvfølgelig ikke kommunikeret alt eksternt endnu. Hvad jeg kan sige om 2024 er, at vi har planer med svensk drama, herunder nye Beck-film, kriminalserien Sanningen, anden sæson af Knutby og den politiske thriller Doktrinen”.

Set med de rene abonnementsbriller er det typisk drama og sport, der driver nysalget.

“Men har vi også eksempler på realityshows, der driver stærk abonnementsvækst,” siger Arefalk. Ikke desto mindre, minder han om, at TV4 Play har rettighederne til EM i fodbold 2024.

Krimi er en meget stærk, tidløs genre,” siger Fredrik Arefalk

Alle tv-markeder står i en regulær flodbølge af krimiserier, men TV4 Play og Fredrik Arefalk tror fortsat på efterspørgslen efter genren.

“Krimi er en meget stærk, tidløs genre med mange muligheder for forskellige plots og sammenhænge, og jeg tror, det vil fortsætte.”

Er der genrer, som TV4 Play absolut ikke vil gå ind i?

“Vi udelukker af princip aldrig nye ideer. Det handler om at udvælge titler uanset genre for at skabe et stærkt miks.”

Det er heller ikke fiktion det hele. TV4’s plan for entertainment og reality inkluderer Love Island, Bachelor in Paradise, og Idol sæson 19. Efterårets store lørdagsunderholdning er TV4’s version af formatet Forræderne.


Fakta: Det nye TV4 Play

Udgangspunktet for TV4 Play er fortsat en åben platform med reklamer, hvor nyheder og noget underholdning kan indtages gratis. Men for at få adgang til børneindhold, sport og første seervindue til svenske dramaer, skal seerne nu abonnere på en af flere Plus-pakker.

Abonnenter kan vælge mellem fem forskellige abonnementsmodeller fra TV4 Play. Udover den helt gratis findes en betalingsmodel med reklamer for SEK 59,- pr. måned eller en dyrere model helt uden reklame for SEK 149,-.

Der er to sportspakker med den sport, som før lå på C More. En står til  SEK399,- pr måned, mens den udvidede pakke er oppe på SEK549,-

TV4 Play+’s abonnement-reklame model inkludereer TV4 Play og TV4 kanalerne, plus eksklusive drama premierer, flere film og serier, der kan ses før andre.

TV4 Play+’s rene abonnementsmodel inkluderer TV4s underholdning, film, serier og dokumentar plus adgang til BritBox, Hayu og børneprogrammer.

Kilde: Tv4.se, C More.se, Filmlance.se, C21media

Tilmeld dig kommentarsporet
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også