Prime Video: Flere abonnementer pr. husstand er vejen til Nordisk vækst

Læsetid ca.: 5 min

Amazons streamingtjeneste Prime Video, der forsigtigt gjorde dansk entré i 2016, har ved flere lejligheder gødet markedets forventninger ved at gentage ambitioner om offensive investeringer i nordiske originals i alle fire lande. Målet er en stærkere position i Norden.

”Mens andre streamingtjenester konsoliderer og gentænker deres serieudvikling, trykker Prime Video nu på speederen,” bebudede tv-veteran Keld Reinicke på CPH TV Festival i august 2022. Han spåede endda, at Ringenes herre-serien fra september ville blive en regulær game changer for Prime Video i Danmark og styrke markedsprofilen og abonnementstilvæksten.

Midt i 2023 er Prime Video typisk fåmælte om abonnementsbasen og om markedsandele, men deler gerne de nordiske overvejelser af markedet og programstrategier. Senest på CPH Future TV 2023 den 7. juni.

Andreas Hjertø på FutureTV 2023.

Status på Prime Videos nordiske engagement er kort fortalt dette, sagde Andreas Hjertø, Head of content Nordics, Prime Video:

”Vi er først lige begyndt. Vi vil fortsætte med et investere og vokse i Norden. Lokalt indhold er afgørende, og det vil vi investere i herunder i Danmark. Under indtryk af omstændigerne*) imødeser vi en vis abonnementstilvækst i Danmark, men dog ikke så hurtig den vækst, som vi venter i Sverige og Norge.”

”Vi spår også, at konkurrencen mellem internationale tjenester vil gøre streaming-kagen større – ikke mindre – til fordel for alle,” sagde Andreas Hjertø, der bekræftede, at man også har kig på sport i alle markeder; for sport kan drive abonnenter.

Trods stagnation i 2022 på grund af inflation og andre forhold er Prime Video optimistiske. Det bygger man på, at tjenesten meget naturligt benchmarker sig mod det amerikanske hjemmemarked.

”Vi ser ikke udviklingen år for år, men i det lange perspektiv. Og vi forventer fortsat vækst i abonnenter – særlig som følge af stacking.  I USA har husstandene i gennemsnit 4,5 streamingabonnementer, mens vi har 3,5 i gennemsnit – og vi er rigere end dem,” sagde han, men tilføjede også, at demografien arbejder også for mere streaming i alle markeder.

Sidste år trak de danske husstande dog i håndbremsen. Det gennemsnitlige antal streamingtjenester, inklusive DR TV, pr. husstand faldt fra 3,5 til 3,3 ifølge  analysevirksomheden Wilke.

Blockbuster titler er hjørnesten

Prime Videos grundlæggende programstrategi ligger fast. De globale originals – f.eks. Ringenes Herre: Magtens Ringe og spionserien Citadel – er platformens hjørnesten.

De suppleres af lokale original-produktioner.  Prime Video Danmark annoncerede for nylig de nyeste reality- og underholdningsserier. Prime Video-formatet, ’LOL den der ler sidst’ kommer til Danmark med Sofie Linde i spidsen. Derudover vil man også få gensyn med anden sæson af reality-formatet Good Luck Guys og Nicklas Pranker med Nicklas Bendtner.

De nye produktioner slutter sig til tv-serier og film, der er tilgængelige på Prime Video, eksempelvis Good Luck Guys Danmark sæson 1 samt andre globale originals, herunder Daisy Jones & The Six, Reacher og The Boys. Men også britiske Clarkson’s Farm, og store film som f.eks. Air med Ben Affleck og Matt Damon.

Samarbejde med Nordisk Film

Ved indgangen til 2023 gik Nordisk Film og Amazon ind i et samarbejde om amerikanske og danske filmtitler. Fra efteråret kommer film, som Nordisk Film producerer og har distributionsret til, på Prime Video.

“Vi har landet en af de største filmaftaler nogensinde set i Norden,” sagde Andreas Hjertø.

Aftalen omfatter hundredvis af film. Der nævnes titler som Jagtsæson 2, Kysset, John Wick: Chapter 4, Ballad of Song Birds and Snakes og The Fabelmans. Der kommer også serier og børneindhold fra arkivet.

Aftalen er eksklusiv og gælder i tre år fra 2023.

Købe-leje funktion

Prime Video leger med planer om at udvide deres indholdspartnerskaber og tjenestens leje/køb-funktion. Lige nu er der ikke konkrete planer i Danmark, bekræfter Andreas Hjertø, men Prime Videos erfaring fra andre markeder er lovende.

Prime Video tilbyder kunder add-on kanalabonnementer som MGM og Hayu i flere lande inkl. Sverige. Der tilbydes også leje og køb af de nyeste filmtitler, herunder Jurassic World: Dominion og Black Panther: Wakanda Forever. Samlet set giver det et større udvalg for kunder, men alt sammen i Prime Video-appen.

E-handelgiganten Amazon

Der har ikke manglet dommedagsprofitier ved udsigten til, at tech-giganten Amazon for alvor skulle gøre sin entré på det danske medie-, retail- og annoncemarked.

Amazon er stadig ikke trådt 100% ind i Danmark, men e-handels mastodonten har siden efteråret 2020 opereret i Sverige, inklusive lokale leveringer og kundeklub.

Amazon er nu en betydelig spiller i Sverige med stigende trafik, men Amazon spiller en mere supplerende rolle indtil videre. Mest fordi, at Amazon gjorde en sen entré i et meget modent svensk e-handels marked, ikke ulig det danske.

*) Andreas Hjertø talte få dage, før medieforliget faldt på plads.

Tilmeld dig kommentarsporet
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments