Vi blev klogere på WBDs ’Max’ – undtaget dansk lancering

Læsetid ca.: 5 min

Warner Bros Discoverys nye Max frister bl.a. med en Harry Potter serie, men 4K og Dolby Atmos koster ekstra.

HBO is not TV

De to giganter, Warner Bros (HBO Max) og Discovery, fusionerede i foråret 2022, men længe var det uklart, hvad præcis konsekvenserne af den sammensmeltning ville blive i Norden og Danmark – og hvornår.

Midt i april bekræftede CEO David Zaslav, WBD, på et virtuelt pressemøde, at navnet på den kombinerede tjeneste bliver ‘Max’, der kombinerer indhold fra HBO Max og Discovery+ i ét produkt.

Max lanceres i USA den 23. maj og i Latinamerika senere i år. Derimod er oplysningerne om Europa sparsomme. Budskabet er at udvalgte lande i Europa og Asien får tjenesten i 2024, sagde President & CEO for Global Streaming, JB Perrette. Om Danmark er blandt de udvalgte, står ikke klart. En europæisk lancering ligger “tidligt i 2024”.

Noget for alle

Max-strategien handler om et skift fra to smallere produkter, HBO Max og Discovery+, til ét meget bredt indholdsudbud til forbrugerne, sagde JB Perrette:
“Mens HBO Max og Discovery+ tilbød noget for nogle mennesker, får Max en bred vifte af kvalitetsvalg for alle.”

Max får det største bibliotek af tv-indhold i verden. Det er planen, at der kommer mindst 40 nye titler eller sæsoner månedligt.
”Der er ingen tvivl om, at det bliver en stærk tjeneste. Der kommer en meget interessant bredde i det her. Og det betyder, at man får skabt et univers, brugerne kan flyde rundt og blive hængende,” sagde streaminganalytiker Claus Bülow Christensen til BT.

”Der er ret langt fra en tv-udsendelse med Mads Steffensen over til Succession-serien. Men de yderpoler vil tjenesten rumme. Man kan få både tant og fjas fra det gode gamle Discovery og så noget af det bedste i form af store, tunge, dyre tv-serier.”

Den udlægning bekræftede JB Perrette på pressemødet. De strategiske overvejelser bag Max er netop hægtet op på, at tilfredse abonnenter, der får alt hvad hjertet kan begære i én stor tjeneste, er lettere at fastholde “Streamingmarkedet har nærmest nået toppen af forvirring med de mange apps, som forbrugerne kan abonnere på, hvilket er dyrt. Der er så meget indhold fordelt på mange tjenester, at det er svært at finde det, man allerhelst vil se. Derfor tilbyder Max sig som alternativet med rigtig meget indhold samlet ét sted, inklusive valgmuligheder for familier og børn,” sagde JB Perrette.

Han fremhævede også, at Max skærper indsatsen for at bremse de “tilfældige kundefrafald” med mere relevant, nærværende kommunikation fra kundeservice til abonnenterne.
“At fastholde abonnenterne er lige så vigtigt som at vinde nye abonnenter,” supplerede WBDs CEO David Zaslav.

To særlige godbidder

Listen over Max indholdet er lang og vidtfavnende, og den inkluderer især to markante nyheder: Max vil lancere en Game of Thrones prequel. ‘History of Seven Kingdoms’ og Max forpligter sig til at fortsætte Harry Potter historierne i nye serier, der dykker ned i alle Harry Potter-bøgerne i ti år frem.
Desuden byder Max på en Batman-spinoff The Penguin med Colin Farrell i hovedrollen. Der er også en ny The Big Bang Theory-serie i gang hos Max samt et show, der foregår i The Conjuring-universet, ‘The Devil Made Me Do It’.

Ud over indholdet fra HBO og Warner Bros, vil Max byde på indhold fra HGTV, Food Network, Discovery Channel, TLC og ID. Man vil fortsætte med at producere originalt indhold, der nu kaldes “Max Originals”.

Hvad kan forbrugere forvente

Hvad kan forbrugerne forvente sig af Max – udover et stort udbud? I USA beholder eksisterende HBO Max-abonnenter prisen ($16/måned) ved lancering af Max og beholder deres funktioner/fordele i pakken “i mindst seks måneder efter lanceringen”.

Nye abonnenter skal betale ekstra for at få hele pakken, inkl. mulighed for 4K HDR og Dolby Atmos. Der kommer en ny forbedret app med tilpasset brugerflade, herunder genre-hubs og personlige anbefalinger. Der tilbydes også profiler inkl. børneprofiler.

Der er ingen oplysninger om, hvad der sker med HBO Max’ rabatpris, som nogle kunder fik ved lanceringen i Danmark.

Læs også
Tilmeld dig kommentarsporet
Giv besked om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments